fbpx

Exin Group

Thithja është një refleks natyral – relakson dhe rehaton foshnjat. memat qetësuese plotësojnë këtë nevojë të lindur dhe ndihmojnë fëmijën tuaj të relaksohet dhe të qetësohet. Por ndërsa foshnjat shpesh janë të qetë me biberonët e tyre, disa prindër ndihen të pakëndshëm për përdorimin e biberonit.

Qysh në javën e 29-të të shtatzënisë, një embrion thith gishtin e madh dhe madje edhe pas lindjes, foshnjat shpesh përdorin gishtat e mëdhenj të tyre si “memë natyrale” për t’u qetësuar. Fatkeqësisht, shpesh nuk funksionon pa thithur. Por nga pikëpamja dentare, gishti i madh në veçanti është më pak i përshtatshmi për të kënaqur refleksin e thithjes. Sepse nuk dorëzohet kur fëmija juaj e thith atë dhe kjo krijon presion që mund të çojë në nofulla dhe dhëmbë të gabuar në planin afatgjatë dhe që shpesh duhet të rregullohet me trajtim ortodontik.

Përveç kësaj, thithja e gishtit të madh është shumë e vështirë të largohet përsëri. Gishti i madh është gjithmonë me ju dhe nuk mund të hiqet thjesht.

View this post on Instagram

A post shared by BabyNova Shqiperi Kosove (@babynova_shqiperi_kosove)


A është më mirë të përdorim një memë qetësuese?

Gjërat e para së pari: Nëse një biberon përdoret në mënyrë të shënjestruar, është një ndihmë e mirë për qetësimin, ngushëllimin dhe fjetjen.

Sidoqoftë, ne pajtohemi me mendimin e shumë dentistëve dhe prandaj këshillojmë të mos përdorni biberona për thithje të vazhdueshme, sepse kjo gjithashtu rrit rrezikun e keqvendosjeve të dhëmbëve pasues.

Por nëse fëmija juaj dëshiron të thithë gjirin, një biberon është më i përshtatshëm se gishti i madh, sepse mund të përdoret në mënyrë të shënjestruar dhe ushtron më pak presion mbi nofullën – veçanërisht biberonët dentarë si Dentistar.