fbpx

Exin Group

Nga Bethany Kandel për Huggies.com

Sapo fëmija juaj të mbërrijë, ju do të habiteni nga kaq shumë gjëra. Një nga ato surprizat e papritura është se sa herë në ditë do të ndërroni pelenat. Ju gjithashtu mund të habiteni se sa shpejt fëmija juaj tejkalon madhësinë që përshtatet në mënyrë të përsosur vetëm dje.

Meqenëse foshnja do të ketë veshur një pelenë tërë ditën dhe tërë natën, është thelbësore të blini madhësinë që përshtatet siç duhet për të parandaluar rrjedhjet dhe rrëmujat e pakëndshme duke e mbajtur fëmijën të pastër, të thatë dhe të rehatshëm. Këtu hyn sfida: Si e dini se çfarë pelene madhësie duhet të blini dhe kur është koha të kaloni në madhësinë tjetër? Këtu janë disa këshilla për të lumtur si fëmijën ashtu edhe prindin:

Pelenat e para:

Kushtojini vëmendje tabelës së peshës në secilën paketë për t’ju ndihmuar të zgjidhni madhësinë që është më e mira për fëmijën tuaj në rritje.
Pelena e parë e foshnjës ka të ngjarë të jetë një madhësi i porsalindur (deri në 10 paund) ose madhësi 1 (deri në 14 paund), por ka edhe pelena preemie për foshnjat më të vogla (deri në 6 paund). Ju mund të dëshironi të grumbulloni disa pako me madhësi të ndryshme para se të vijë foshnja vetëm për t’u përgatitur. Sigurohuni që të vendosni pelena dhe peceta në regjistrin tuaj. Ju kurrë nuk mund të keni shumë!
Për të mbrojtur cungun e kërthizës së një të porsalinduri, pelenat më të vogla në të vërtetë kanë një prerje përpara. Nëse po përdorni një madhësi më të madhe, sigurohuni që të palosni pelenën poshtë dhe larg zonës për të siguruar shërimin e duhur.
FAKT: Foshnja fillimisht do të përdorë rreth 10-12 pelena çdo ditë

Madhësia dhe përshtatja:

Masa ka rendesi! Pelenat duhet të përshtaten fort rreth belit dhe këmbëve pa boshllëqe dhe ulje.
Edhe pse pelenat janë me madhësi nga pesha, ka disa mbivendosje. Për shembull, madhësia 1 është për foshnjat deri në 14 paund, ndërsa madhësia 2 është për ata midis 12 dhe 18 paund. Nëse fëmija juaj është 13 kile dhe ende përshtatet me siguri në madhësinë 1, është e sigurt të qëndroni atje pak më gjatë. Por nëse gjërat duken paksa të ngushta, ju mund të dëshironi të kaloni në madhësinë tjetër.
FAKT: Pelenat shiten nga pesha e foshnjës, jo nga mosha.

View this post on Instagram

A post shared by Huggies Kosovë Shqipëri 🇺🇸 (@huggieskosove)

Kur foshnja i afrohet majës së peshës së sugjeruar, mund të jetë ide e mirë të blini madhësinë tjetër për performancë optimale të pelenës dhe mbrojtje nga rrjedhja.
Ju do të dini që pelena me madhësi që po përdorni është shumë e vogël kur ato ose bluzat e foshnjës shpesh njomen dhe rrëmujat e tjera që rrjedhin në të vërtetë shpërthejnë anët (një shpërthim është diçka që duhet ta besoni!). Nëse foshnja ka shenja të kuqe rreth barkut ose kofshëve, kjo është gjithashtu një shenjë se është koha për të ngritur një madhësi.
Nëse madhësia tjetër është akoma shumë e madhe, provoni një pelenë me stil tjetër ose qëndroni përkohësisht me madhësinë më të vogël. Vetëm për disa javë foshnja juaj është e sigurt se është rritur dhe përshtatja e pelenës më të madhe do të jetë në rregull.
FAKT: Nëse një pelenë një formë / stil nuk përshtatet aq mirë sa trupi i fëmijës rritet dhe ndryshon; provo nje tjeter. Disa kanë më elastik në brez për një përshtatje më të konturuar, ndërsa të tjerët përshtaten fort nëpër këmbë.