Thithja është një refleks natyral – relakson dhe rehaton foshnjat. memat qetësuese plotësojnë këtë nevojë të lindur dhe… 

Ndryshimi i temperaturave, kalimi nga vera në vjeshtë paraqitet edhe me ndryshime në organizëm.  Rrjedhimisht, ndikohet edhe lëkura si organi më i madh në organizëm.  Prandaj, kur fëmijët ekspozohen jashte ndodhë të fitojnë skuqje të lëkurës apo tharje.  Unë rekomandoj që të përdorni kremin e brendit gjerman Bubchen të njohur ...Lexo Më Shumë
Uji është jetë, uji pastron, freskon, largon toksinat dhe mirëmban shëndetin.  Por kur rrymat më të forta të ujit me një forcë ideale "goditin" trupin  e bebes  ajo quhet terapi me ujë dhe ka shumë përfitime.  Po i rradhiti disa nga përfitimet e hidroterapisë.  Pas hidroterapisë bebet flenë më mirë, ...Lexo Më Shumë
Kështu shprehen nënat kosovare në shumë raste, si popull njihemi si njerëz me nivel të lartë të higjienës, prandaj edhe i druhemi mungesës së ujit kur fëmijët janë në ambiente të jashtme.  Prandan, faculetat e lagura Huggies all over clean, janë ndihmesa më e mirë per ju.  Këto faculeta, janë ...Lexo Më Shumë
Po e shoh kohëve të fundit se shumë prindër po e kërkojnë një lodër që mua më duket horror dhe duke kërkuar kuptova se me të vërtetë qenka lodër horrori.  Unë vazhdimisht kam bërë thirrje që të bleni lodra edukative dhe sigurisht në pamje të bukura.  Kam shkruar kundër lodrave ...Lexo Më Shumë
Bebet lindin të buta dhe të ndjeshme, nga një ambient i ngrohtë në barkun e nënës ato dalin në një ambient me të cilin ju duhet pak kohë të përshtaten.  Prandaj, kur bebet lindin keni kujdes me lëkurën e tyre, mos i ngarkoni me shamponë, krema apo losione të papërshtatshme.  ...Lexo Më Shumë
Shoh shumë nëna të preukupuara me higjienën edhe kur fëmijët duan të eksplorojnë botën dhe mësojnë më shumë.  Higjiena është shumë e rëndësishme por higjiena e tepërt ndonjëherë kalon në efektin e kundërt.  Fëmijët duhet t"i lejoni të luajnë me baltë, të ulen në tokë e të prekin lodrat sepse ...Lexo Më Shumë
Shumë herë pyetem nëse duhet t'a prish gjumin e bebes për të i'a larguar pelenën natën apo ta lë në gjumë të rehatshëm.  Unë them se bebes duhet të ia largoni pelenën nëse e ka kryer nevojën e madhe në të kundërten lejeni të flej gjumë.  Në përvojën time me ...Lexo Më Shumë
Gjatë qëndrimit tim në Durrës po e shoh se shumë prindër ende i ekspozojnë fëmijët të zhveshur në plazh.  Ka shumë arsye që kjo nuk duhet të ndodhë dhe po i rradhiti disa nga ato:  1.Nuk është higjienike për rrethin e as për fëmijën, fëmija i vogël nuk ka vetëdije ...Lexo Më Shumë
Ushqimi solid  apo i njohur si ushqimi i ngurtë zakonisht fillon në muajin e gjashtë pas lindjes.  Në disa raste me rekomandim të pediatrit fillohet edhe më herët në muajin e katërt por gjithmonë nëse mjeku ka dhënë rekomandim të prerë.  Për të filluar ushqimin duhet të keni parasysh disa ...Lexo Më Shumë