fbpx

Exin Group

Shoh shumë nëna të preukupuara me higjienën edhe kur fëmijët duan të eksplorojnë botën dhe mësojnë më shumë. 

Higjiena është shumë e rëndësishme por higjiena e tepërt ndonjëherë kalon në efektin e kundërt. 

Fëmijët duhet t”i lejoni të luajnë me baltë, të ulen në tokë e të prekin lodrat sepse e gjithë kjo e forcon imunitetin e tyre. 

Sipas studimeve fëmijët e rritur në ambiente sterile janë të prirur të sëmuren më shpesh dhe të kenë imunitet më të dobët. 

Të kuptohemi drejtë, higjiena ka shumë rëndësi por ajo e tepruar kur çdo gjë synohet të jetë sterile është e dëmshme. 

Frika e nënave në ambiente të hapura qëndron në faktin se fëmijët nuk kanë qasje në ujë të rrjedhshëm dhe rrjedhimisht nuk mund të pastrojnë duart. 

Prandaj une rekomandoj që të mos i kufizoni fëmijët por me vete të keni gjithmonë faculeta me përmbajtje uji. 

Unë i rekomandoj ato nga brendi amerikan “Huggies” sepse janë me 99.9% ujë tre herë të destiluar. 

Përveç asaj ka edhe përmbajtje të pambukut organik që i bën këto faculeta komplet të shëndetshme dhe të lehta për t’u përdorur. 

I gjeni në markete të mëdha, në barnatore por mund të bëni edhe porosi online. 

Me dashuri,

Razija