fbpx

Exin Group

Vajzat mund të jenë më shpejtë të përshtatshme me ndryshimet se djemtë por kjo nuk do të thotë që vajzat nuk ndikohen nga urinimi në shtrat.

KUR URINOJNË VAJZAT NË SHTRAT ?

Nuk ka rëndësi sa e shpeshtë është lagia e shtratit, kjo mund të jetë shumë e turpshme për ata dhe vajzat të ndjehen të frustruara.

MOS I NDALONI LËNGJET.

Motivoni vajzën tuaj që të konsumojë sasi të konsiderueshme të ujit gjatë ditës.

Kjo bën që fëshikëza urinare të mbushet plot dhe të zbrazet kohë pas kohe.

Urina e koncentruar apo dehidrimi mund të irritojnë fëshikëzen dhe të përkeqësojnë situatën.

SIGUROHUNI SE VAJZA JUAJ URINON ME RREGULL

Është me rëndësi të u’a kujtoni vajzave të përdorin toaletin rregullisht e të mos e mbajnë urinën.

Gjithmonë pyete për një urinim tjetër para se të shkoj në gjumë, kjo ndihmon që vajza t’a rritë vetëbesimin.

MBANI NJË DRITË NDEZUR GJATË NATËS

Është me rëndësi që vajza juaj të gjej rrugën lehtësisht deri në toalet gjatë natës.

Një dritë dhome mund t’i ndihmojë.

BESONI VAJZËS TUAJ

Vajza juaj mund të pelqej opsionin e përdorimit të Huggies® DryNites® Pyjama Pants. 

Ato janë si të brendshme të zakonshme por ndihmojnë në ndërtimin e vetëbesimit të vajzave që ato të mund të kontrollojnë urinimin gjatë natës.

Vendosini ato diku ku vajza juaj i gjen lehtësisht dhe i vesh ato.

MOS U STRESONI

Urinimi në shtrat mund të bëj vajzat të ndjehen në turp dhe të shqetësohen ndjenjë e cila shtohet me rritjen e tyre.

Është me rëndësi të ndihmoni vajzën tuaj dhe të mos shtoni presioni mbi të.

(Kjo përmbajtje nuk paraqet këshilla mjekësore, për diagnoza drejtohuni te mjeku përkatës).

Janeta Willis

Parenting editor and writer

× Si mund të ju ndihmojmë?